Πώς να έχεις μόνιμη αυτό-παρακίνηση

Wed Nov 2017
Πώς να έχεις μόνιμη αυτό-παρακίνηση
Κάνε την παρακάτω άσκηση : Το μπλοκ των επιτυχιών και το μπλοκ των αποτυχιών...
 
Να πάρεις δυο άδεια μπλοκ και τα ονομάσεις «Το μπλοκ των αποτυχιών μου» και «Το μπλοκ των επιτυχιών μου», δώσε περιθώριο έξι μήνες και άρχισε να καταγράφεις όλες τις επιτυχίες και αποτυχίες που θεωρείς ότι είχες από την ημέρα που γεννήθηκες. Μικρές και μεγάλες.
 
Στο τέλος του εξαμήνου θα δεις ότι και τα δυο μπλοκ θα έχουν γεμίσει.
 
Κάθε φορά που αισθάνεσαι «πεσμένος» ψυχολογικά, να ξεφυλλίζεις το μπλοκ των επιτυχιών σου.
 
Κάνε και κάτι άλλο : Πάρε μία-μία τις «αποτυχίες» που έχεις καταγράψει στο άλλο μπλοκ και εξέτασέ τις, κάνοντας μια μόνο ερώτηση : «Αυτή εδώ ήταν μια αποτυχία μου ή μήπως ήταν επιλογή μου;»
 
Θα εκπλαγείς από τις απαντήσεις που ο ίδιος θα δώσεις (αν φυσικά είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου). Θα δεις ότι από τις δέκα «αποτυχίες» οι περισσότερες ΔΕΝ ήταν αποτυχίες αλλά επιλογές. Δικές σου επιλογές!
 
Από τη στιγμή που θα αντιληφθείς ότι εσύ έχεις τη δύναμη να διαλέξεις το είδος της ζωής που θα ζήσεις, θα ξεκαθαρίσεις μέσα σου ότι έχεις και τη δύναμη να μεγαλουργήσεις ή να καταστρέψεις.
 
Στο χέρι σου είναι να διαλέξεις αν κάθε σου ημέρα ξεκινάει και τελειώνει με επιλογές που σε κάνουν καλύτερο και δυνατότερο άνθρωπο ή με επιλογές σε γεμίζουν ανασφάλεια, θλίψη και ενοχές.
 
Η πρώτη σου επιλογή είναι και η επιλογή της προσωπικής δύναμης και παρακίνησης.
 
«Η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι με χαρτιά.  Το χέρι που σου μοίρασε αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα. Ο τρόπος που θα παίξεις αντιπροσωπεύει την ελεύθερη βούληση».  Νεχρού