ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!

Mon Oct 2017
ΠΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!
Μη σταματάς να παρέχεις εξαίρετη εξυπηρέτηση στους καλύτερους σου πελάτες. Εκείνους που σου φέρνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Σταμάτησε να απασχολείσαι τηλεφωνώντας σε πελάτες που θα σου καταναλώσουν το χρόνο και στο τέλος δεν θα αγοράσουν. Τηλεφωνήματα σε λάθος υποψήφιους πελάτες σου ρίχνουν το ηθικό και σου σκοτεινιάζουν τις προοπτικές.
Γι αυτό, μάθε να κάνεις σωστές ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να εξακριβώσεις τις αγοραστικές ανάγκες του πελάτη. Όσο πιο καλές είναι οι ερωτήσεις σου, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκαθαρίσεις αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με τον συγκεκριμένο υποψήφιο.
Να δουλεύεις μόνο με εκείνους που αποφασίζουν. Αν χάνεις το χρόνο σου σε συναντήσεις και παρουσιάσεις με εκείνους που δεν παίρνουν την τελική απόφαση, τότε θα βγεις εκτός αγοράς…
Κάνε τον υποψήφιο πελάτη να νομίζει ότι η ιδέα της αγοράς είναι δική του. Έτσι, θα είναι λιγότερο διστακτικός. Αυτό θα το πετύχεις κάνοντας περισσότερες στοχευόμενες ερωτήσεις αντί να προσπαθείς να πείσεις με τα δικά σου λόγια. Υπενθύμισε του ότι παίρνει μια πολλή έξυπνη απόφαση να αγοράσει το προϊόν σου.
Να προωθείς όχι μόνο τα προϊόντα σου, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Να συμμετέχεις σε συνέδρια, εκθέσεις, να γράφεις άρθρα σε κλαδικά και όχι μόνο, περιοδικά και εφημερίδες. Έτσι, αποκτάς το κύρος του ειδικού.
Να έχεις έτοιμες αξιολογήσεις-μαρτυρίες και ευχαριστήρια γράμματα ικανοποιημένων πελατών σου. Είναι τα καλύτερα πειστήρια.
Να αυξήσεις τη διαφημιστική σου προβολή – αν χρειάζεσαι διαφήμιση – αν όχι, να αυξήσεις τις δημόσιες σχέσεις σου.
Να δίνεις άμεση προτεραιότητα σε όλους εκείνους που δείχνουν έστω και την πιο μικρή ένδειξη αγοραστικού ενδιαφέροντος. Είναι και οι πιο «ζεστοί» υποψήφιοι.
Να δίνεις και συναισθηματικές «ερμηνείες» στους πελάτες όταν τους περιγράφεις τις υπηρεσίες και προϊόντα σου. Οι άνθρωποι αγοράζουν την ασφάλεια ζωής επειδή ανησυχούν για την ανασφάλεια. Οι άνθρωποι αγοράζουν ασφαλιστικά προϊόντα επειδή φοβούνται για το μέλλον. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται έναν ασφαλιστή επειδή αντιλαμβάνονται ότι τους καταλαβαίνει και θέλει το καλό τους. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με συναισθηματικές διεργασίες παρά με λογικές επεξεργασίες. Το συναίσθημα είναι φίλος και σύμμαχός σου στη δουλειά σου. Μάθε να το χρησιμοποιείς σωστά.
Προσπάθησε να μην καταναλώνεσαι ευρύτερα. Μη χαρίζεις το χρόνο σου σε ανθρώπους και δράσεις που δεν πρόκειται να σε ωφελήσουν επαγγελματικά. Να δείχνεις μια δυσκολία εύρεσης και σπανιότητα, έτσι θα αισθανθούν ότι αξίζεις πολύ περισσότερο.
Να πουλάς το αποτέλεσμα που έχουν οι υπηρεσίες σου και όχι τις ίδιες τις υπηρεσίες. Μην πουλάς προγράμματα αλλά να πουλάς «ηρεμία μυαλού», να πουλάς «γονεϊκή υπερηφάνεια», να πουλάς «άνεση ζωής», να πουλάς «ηθική αποκατάσταση», να πουλάς «το χαμόγελο που φέρνει στο πρόσωπο του ανθρώπου μια γαληνεμένη ζωή απαλλαγμένη από το άγχος της οικονομικής αβεβαιότητας». Αυτά τα πουλάς!
Να πουλάς τα αποτελέσματα της δουλειάς σου και όχι την ίδια τη δουλειά σου.
Να συμπεριφέρεσαι σωστά στους ανθρώπους. Θυμήσου : Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το πόσα ξέρεις, παρά μόνον όταν δουν το πόσο ενδιαφέρεσαι γι αυτούς !
Μαζί με την Αθηνά, κουνήσου κι εσύ! (Συν Αθηνά και χείρα...)
Πάψε να παρακαλάς το Θεό να κάνει τη δική σου «χαμαλοδουλειά»! Μη Του ζητάς να γίνει «οικονόμος» και «οικιακή σου βοηθός». Έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρεις τίποτα στη ζωή.
Μην περιμένεις τίποτε να γίνει από μόνο του αν εσύ δεν δουλέψεις σκληρά για να το πετύχεις. Έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρεις τίποτα στη ζωή. Έχε υπ΄ όψη σου πως ο Θεός μπορεί να κάνει για σένα μόνον όσα μπορεί να κάνει μέσα από εσένα. Αυτό σημαίνει ότι εσύ και μόνον εσύ, είσαι σε θέση να κάνεις την αρχή για οποιαδήποτε προσπάθεια θέλεις να φέρεις σε πέρας. Ναι, καλοί είναι οι φίλοι, οι χορηγοί, οι υποστηρικτές, οι δανειστές και όλοι οι άλλοι. Το θέμα είναι πως, από τη στιγμή που εσύ έχεις αναλάβει την ευθύνη του πεπρωμένου σου, εσύ έχεις και το δικαίωμα της επιλογής των πρωτοβουλιών και των δράσεων που θα αναλάβεις. Εσύ!