ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ «ΣΤΟΧΟΣ»!

Thu Aug 2017
ΜΗ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ «ΣΤΟΧΟΣ»!
 
Παρ’ το απόφαση. Σε εποχές σαν κι αυτή που ζούμε όλα γίνονται πιο δύσκολα. Ακόμα και κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ασήμαντο και εύκολο.
 
Υπάρχει όμως, τρόπος εσύ να διαχειριστείς με επιτυχία και αυτή την πρόκληση.
 
Γι’ αυτό, άρχισε να σκέφτεσαι έξυπνα, στρατηγικά και δημιουργικά σε τρία διαφορετικά επίπεδα.
 
Το πρώτο επίπεδο είναι το ανθρώπινο, δηλαδή εκείνο της ανθρώπινης επικοινωνίας, το δεύτερο επίπεδο το γνωσιακό (δηλαδή των σκέψεων που κάνεις) και το τρίτo επίπεδο είναι το συναισθηματικό, που συμπεριλαμβάνει όλα όσα νοιώθεις μέσα σου.
 
Όσον αφορά το ανθρώπινο επίπεδο, να προσέχεις όλους εκείνους τους πονηρούς που υπάρχουν στη ζωή σου και σκέφτονται μόνο το δικό τους συμφέρον. Ειδικά όταν αυτό είναι σε βάρος σου.
 
Όλους εκείνους που ενώ σου χαμογελούν φιλικά, σκέφτονται ένα μονάχα πράγμα κι αυτό είναι πως θα σε χρησιμοποιήσουν για να ωφεληθούν.
 
Μη γίνεσαι εύκολος «στόχος» όλων των εύκολων φίλων και πρόθυμων θαυμαστών σου που το κάνουν φαινομενικά για να σε γοητεύσουν, ενώ βαθιά μέσα τους είναι άδειοι, ρηχοί και απίστευτα λαίμαργοι για να αφαιμάξουν από εσένα όλα εκείνα που με θυσίες, αγώνες και χρόνια κατάφερες να κατακτήσεις.
 
Στο γνωσιακό επίπεδο, χρειάζεται περισσή έγνοια από τη μεριά σου για να προσέχεις και να μη γίνεσαι εύκολος στόχος των δικών σου λανθασμένων σκέψεων και επιλογών.
 
Αυτό σημαίνει να προσέχεις τις σκέψεις σου. Μάθε να τις παρατηρείς, χωρίς να γίνεσαι ένα με αυτές.
 
Να τις παρακολουθείς, να τις εξετάζεις και να τις αμφισβητείς πολλές φορές.
 
Οι σκέψεις στήνουν παγίδες. Η μεγαλύτερη τους παγίδα είναι να σε αιχμαλωτίσουν. Να σε κάνουν να πιστέψεις ότι είσαι αυτό που σκέφτεσαι.
 
Αλλά εσύ δεν είσαι, ποτέ δεν ήσουν αυτό που σκέφτεσαι. Αν όμως, το σκέφτεσαι συνέχεια, γίνεσαι!
 
Γι αυτό να είσαι έτοιμος να τις αναγνωρίσεις, να τις αξιολογήσεις και να τις διαχειριστείς ανάλογα. Ακριβώς όπως θα διαχειριζόσουν την είσοδο των καλεσμένων σπίτι σου και θα σταματούσες τους απρόσκλητους από το να μπουν μέσα.
 
Τέλος, στο συναισθηματικό επίπεδο, προσπάθησε να μη γίνεσαι εύκολος «στόχος» όλων εκείνων των δικών σου λαθών που όχι μόνο σου κόστισαν στο παρελθόν, αλλά εξακολουθούν να σε τιμωρούν με τις ενοχές και τις τύψεις τους.
 
Συγχώρησε τον εαυτό σου και μάθε από αυτά.
 
Γιατί τότε μόνο, ο ήρωας που κρύβεται μέσα σου θα μπορέσει να αναπνεύσει.
 
Αυτός ο ήρωας θα αναδυθεί.
 
Τότε μόνο όταν μπορείς να «διαβάζεις», να επικοινωνείς και να καταλαβαίνεις καλύτερα τους ανθρώπους, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, τότε μόνο θα γίνεις ένας ελεύθερος άνθρωπος. Τότε είναι που θα πάψεις να γίνεσαι «εύκολος στόχος»!
 
Τότε μόνο!