ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ : Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ

Sat Aug 2017
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ : Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ
Ο ψύχραιμος άνθρωπος είναι ένας δυνατός άνθρωπος!
Εκείνος που χάνει εύκολα την ψυχραιμία του είναι επειδή ο φόβος τον κάνει να χάνει τον έλεγχο των αντιδράσεων, των σκέψεων και των συναισθημάτων του.
Ο φόβος!
Πίσω από κάθε νευρικό, φωνακλά, εκνευρισμένο ή θυμωμένο άνθρωπο κρύβεται πάντα φόβος.
Ο φόβος γεννάει θυμό και ο θυμός σε κάνει να χάνεις το «κέντρο» σου.
Σε αποσταθεροποιεί.
Σε κάνει να μη μπορείς να δεις, να ακούσεις, να σκεφτείς και να δράσεις καθαρά.
Αν μάθεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου, τότε είσαι γενναίος γιατί ξέρεις ότι θα την χρειαστείς στη μάχη που μπορεί να δώσεις μπροστά σου.
Η ψυχραιμία είναι η υπέρτατη πράξη γενναιότητας προς τον ίδιο σου τον εαυτό. Κι αυτό γιατί απαιτείται γενναιότητα για μην παραδοθείς στο φόβο και μετέπειτα στο θυμό.
Αν δεν μπορείς να διατηρείς την ψυχραιμία σου, τότε γίνεσαι εύκολος στόχος όλων εκείνων που μπορούν να παραμείνουν ήρεμοι, ενώ παράλληλα, σε κάνουν εσένα να τη χάνεις!
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να παραμένεις ήρεμος εκεί που απαιτείται είναι να οραματίζεσαι κάθε φορά που εκνευρίζεσαι ή θυμώνεις με κάποιον ότι αυτός ο άνθρωπος κρατάει στα χέρια του ένα κοντρόλ (όπως αυτό της τηλεόρασης) και ανάλογα με το ποιο κουμπί θα πατήσει εσύ θα αντιδράσεις.
Έτσι κάπως, συμβαίνει όταν δίνουμε στους άλλους την ευκαιρία να μας θυμώνουν.
Εσύ τώρα ξέρεις. Μην το κάνεις!
Μην πέφτεις θύμα του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου και χειρίζεται το «τηλεκοντρόλ» του δικού σου θυμού!
(Αν θέλετε να μάθετε πολλά περισσότερα για το θυμό και τρόπους και τεχνικές για την πρόληψη και αντιμετώπισή του, φροντίστε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σχετικό σεμινάριο όταν αυτό ανακοινωθεί μέσα στο 2017)