Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΙΣΤΗΣ

Mon Aug 2017
Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΙΣΤΗΣ
Πίστη είναι η ικανότητα σου να μπορείς να αποδεχτείς προκαταβολικά ότι αυτό για το οποίο αγωνίζεσαι και επιθυμείς να συμβεί έχει ήδη επιτευχθεί, ενώ όλα σου πηγαίνουν κόντρα και δεν έχεις καν αρχίσει να βλέπεις φως στην άκρη του τούνελ!
Αυτός για μένα φίλες και φίλοι, είναι ο ορισμός της αληθινής πίστης.
Αν πιστεύεις στο Θεό, έχεις καλή παρέα.
Αν δεν πιστεύεις, τότε πίστεψε στον εαυτό σου.
Πολλές φορές, ή μάλλον τις περισσότερες φορές, πίστη και λογική δεν πηγαίνουν μαζί.
Εκεί που μπαίνει η λογική, η πίστη δεν χωράει.
Κι εκεί που υπάρχει πίστη, η λογική έχει λίγα να προσφέρει.
Παρόλα αυτά, υπάρχει μια ξεχωριστή, μια παντοδύναμη μορφή πίστης που σε βοηθά να χαμογελάς και να αψηφάς τους σταυρωτές σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί!
Αυτή η πίστη σε κάνει δυνατό εκεί που όλα φαίνονται απέλπιδα και τελειωμένα.
Σε κάνει ανθεκτικό, υπομονετικό, μαχητικό και δημιουργικό εκεί που το φως έχει εξαφανιστεί και επικρατεί παντού σκοτάδι.
Γιατί η πίστη αυτή είναι το δώρο της ίδιας της ζωής προς τον εαυτό σου για να σου θυμίζει ότι η ζωή σε θέλει στο πλευρό της, σε αγαπάει, σε προστατεύει και σε θέλει νικητή!
Κι’ η πίστη αυτή υπαγορεύει κάτι που ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ξεχνάς και να το θυμάσαι κάθε πρωί που ανοίγεις τα μάτια σου. Είτε βρίσκεσαι σε ένα κελί φυλακής, σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, εγκαταλειμμένος από φίλους, χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, με όλες σου τις ελπίδες στραγγισμένες από πάνω σου.
Να λοιπόν τι υπαγορεύει και σε συμβουλεύω να το λες καθημερινά σαν προσευχή και να το αγκαλιάσεις σαν την πολυτιμότερη ασπίδα προστασίας που σου έχει χαριστεί.
«Η κατάσταση σου σήμερα είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή, για τη δική σου προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση. Κάθε πτυχή της ζωής σου είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να ήταν. Κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζεις σήμερα περιέχει μέσα της τις πιθανότητες να τη μετατρέψεις προς όφελος σου και να πετύχεις τη ζωή που επιθυμείς».
Όσο περισσότερο πιστέψεις αυτή τη θεώρηση, τόσο περισσότερο μαχητικά και αποτελεσματικά θα αντιμετωπίσεις και θα ξεπεράσεις αυτό που σήμερα σε πληγώνει, σε πονάει και σε αφήνει ξάγρυπνο τις νύχτες.
Η πίστη ΠΑΝΤΑ κάνει θαύματα!
Το ίδιο και η αμφιβολία, η ετεροθαλής αδελφή της. Γιατί αμφιβολία δεν είναι παρά η πίστη στην αποτυχία, στο φόβο και στην ανικανότητα σου να ξεπεράσεις αυτό που σε ταλαιπωρεί.
Κάνε το άλμα στην πίστη σήμερα φίλε και φίλη,
Γιατί η κατάσταση σου σήμερα είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή, για τη για τη δική σου προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση. Κάθε πτυχή της ζωής σου είναι ακριβώς όπως θα έπρεπε να ήταν. Κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζεις σήμερα περιέχει μέσα της τις πιθανότητες να τη μετατρέψεις προς όφελος σου και να πετύχεις τη ζωή που επιθυμείς.
Κάνε το άλμα στην πίστη!