5 ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ & ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Thu Jun 2017
5 ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ & ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους «μηχανικά».Ακριβώς έτσι όπως οδηγούν το αυτοκίνητό τους. Υπάρχουν πράγματα που αν τα κάνουν, ή αν τα αποφύγουν, η ζωή τους θα πλημμυρίσει από ευλογίες και ομορφιά.
 
  1. ΜΗ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ» : Όσο πετυχημένος κι αν γίνεις ποτέ μη νομίσεις ότι ολοκληρώθηκες. Πάντα να θυμάσαι άλλο επιτυχημένος επαγγελματίας και άλλο επιτυχημένος άνθρωπος. Αν αμφιβάλετε γι΄ αυτό που σας λέω, διαβάστε τις βιογραφίες του Ωνάση, της Μονρόε, του Μάρβιν Γκεϋ και τόσων άλλων «επιτυχημένων», αλλά όχι και τόσο ευτυχισμένων συνανθρώπων μας!
 
  1. ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ : Υπάρχουν απεριόριστες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα σου. Σε καταστολή. Σε κατάσταση ύπνου. Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι δυνάμεις που υπάρχουν ελεύθερες στο σύμπαν. Κάνε όλες αυτές τις δυνάμεις να δουλέψουν για σένα. Είναι εκεί και σε περιμένουν. Αυτό θα το πετύχεις με το να ζεις μια αρμονική ζωή σε σχέση με τις δυνάμεις αυτές. Ξέρεις ποιες είναι. Είσαι μέρος τους. Απλά, θυμήσου.
 
  1. ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥ : Αρκετά με τα σεμινάρια «παρακίνησης» , «αυτογνωσίας», «θετικότητας». Αρκετά. Ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι κι έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Κλείσε τα βιβλία σου. Ξέχνα τους «άκουρου» που υπάρχουν στη ζωή σου. Γίνε εσύ ο άκουρου του δικού σου πεπρωμένου. Νοιώσε άξιος και ικανός για κάτι τέτοιο. άφησε πίσω σου τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες. Την αυτολύπηση και την απελπισία.  Οι άκουρου είναι οι κλέφτες των δικών σου ονείρων, γιατί εσύ τους δίνεις τη δύναμη να υλοποιούν τα δικά τους όνειρα.  Εσύ όμως, τι έχεις κάνει για σένα; Ζεις, αναπνέεις, κινείσαι. Κάνε το θαύμα σου !
 
  1. ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ : Οι Αμερικάνοι έχουν την Ημέρα των Ευχαριστιών για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους για όσα έχουν και όσα είναι. Εσύ πότε και σε ποιόν δείχνεις την ευγνωμοσύνη σου; Ποτέ σου δεν πρόκειται να περάσεις καλύτερα αν δεν ευγνωμονείς τα όσα έχεις και τα όσα αφήνεις πίσω σου.
 
  1. ΑΝΑΠΤΥΞΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ : Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα βρεθείς αντιμέτωπος με δαίμονες, λαιστρυγόνες, κλέφτες ονείρων και θάνατο των ελπίδων σου. Όταν σε στραγγαλίζουν οι αποτυχίες, η κριτική, η απογοήτευση και η απελπισία, τότε είναι η στιγμή για να μετρήσεις το εκτόπισμα των δικών σου δυνατοτήτων. Να εξακολουθήσεις να περπατάς. Να ανηφορίζεις.  Μαθαίνουμε πολύ περισσότερα από τις αποτυχίες μας, παρά από τις επιτυχίες μας (αν έχουμε ανοιχτό μυαλό). Πολλές φορές, η διαφορά ανάμεσα σε επιτυχία και αποτυχία είναι ένα τόσο δα μικρό βήμα που δεν έγινε την τελευταία στιγμή.
 
Το ξέρετε ότι ένα σύννεφο αποτελείται από 97% νερό; Το ξέρετε ότι ένα καρπούζι αποτελείται από 94% νερό; Για ένα μόνο 3% το καρπούζι θα μπορούσε να ήταν σύννεφο!  Μη γελάτε. Ρωτήστε ένα χημικό να σας πει.
Το ίδιο είναι και με την απόσταση που χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία. Μια σταγόνα. Μια ανάσα. Ένα χαμόγελο. Ένα κλικ.