ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

Fri Jan 2017
ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!
(Μια προσωπική επιστολή στον καθένα και κάθε μία από εσάς)
 
Σήμερα θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σου.
Θέλω να σου πω ότι όσο περνούν τα χρόνια τα διδάγματα και οι εμπειρίες που μου χαρίζει η ζωή γίνονται μια πανέμορφη αίσθηση που πλημμυρίζει το μυαλό και την ψυχή μου.    Ανακαλύπτω ότι η ωριμότητα έχει το δικό της άρωμα.  Κι’ αυτό με κάνει να νιώθω συμπαγής και δυνατός.  Περισσότερο δυνατός από ποτέ !
Όταν ο άνθρωπος νοιώθει δυνατός, δεν φοβάται να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα.
Κι αυτό  έχω κάνει.  Έχω αφήσει πίσω μου τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες!
Ξέρω πολύ καλά ότι τίποτε δεν μου χαρίστηκε στη ζωή!  Και ούτε πρόκειται να μου χαριστεί.  Αντίθετα, η ζωή μου ήταν -  από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου - μια περιπέτεια στο αντίξοο, ένα ανηφορικό ταξίδι στο αδύνατο. Χωρίς όμως, ποτέ να χάσω τον προορισμό μου!
Πάντα έδινα μάχες με σκληρούς αντιπάλους, πρώτον απ όλους τον εαυτό μου.
Έχω συνηθίσει να βρίσκομαι αντιμέτωπος με πόρτες κλειστές, και καρδιές  κλειδωμένες που υποκρίνονται και κάποιες φορές, συνωμοτούν πίσω από την πλάτη μου.  Τώρα πια δεν με πειράζει,  γιατί ξέρω ότι είναι η ευκαιρία που μου δίνει η ζωή να γίνω περισσότερο   προνοητικός, υπομονετικός και ευέλικτος με τα λόγια, τις σκέψεις και τις πράξεις μου κάθε φορά που τέτοιες ψυχές έρχονται στο δρόμο μου.
Έχω μάθει να συζώ με τον εαυτό μου στα δύσκολα και δεν με πονάει το ξυπόλυτο περπάτημα στ’  αγκάθια. Τώρα πια ξέρω πώς να βρίσκω την ισορροπία μου στις κατηφόρες, τις ανηφόρες και στους γκρεμούς.
Κουβαλάω λάθη, μαθήματα, εμπειρίες.   Γνώσεις και παθήματα,  και δεν έχω πάψει να αναζητώ αλλά και να δημιουργώ τις ευκαιρίες για να μοιράζομαι μαζί  σου το άρωμα από όλα εκείνα που άφησα πίσω μου.  Τα λάθη μου. Γιατί δεν θέλω να τα κάνεις .
Αντίθετα, αυτό που θέλω από σένα είναι να περπατήσεις στα δικά σου νικηφόρα μονοπάτια, να χαράξεις το δικό σου μοναδικό δρόμο προς τον προορισμό που η καρδιά σου αναζητάει και της αξίζει να βιώσει.
Κουβαλάω επίσης, νίκες και επιτεύγματα.  Θαυμάσια δώρα, ζωγραφισμένα σε πρόσωπα ανθρώπων και χαραγμένα σε καρδιές που χαμογελούν.  Κι αυτό για μένα υπήρξε το πολυτιμότερο δώρο αυτής της ζωής!  Να αφήνω ψυχές να ξεχειλίζουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στο διάβα μου.
Γι αυτό και σε περιμένω με χαρά στις δυο μου ομιλίες/ σεμινάρια αυτό το Σαββατοκύριακο στο Χίλτον.   Να περπατήσουμε μαζί  στο φωτεινό μονοπάτι των νικητών της ζωής, έστω κι αν όλα δείχνουν σκοτεινά και απειλητικά αυτή την εποχή για πολλούς από εμάς.
Θέλω μαζί μου να νιώθεις σιγουριά.  Να νιώθεις προστασία. Να νιώθεις φωτεινά!
Γιατί έχω τις γνώσεις, τις εμπειρίες και ξέρω πώς να σου δείξω τον τρόπο να περπατάς απαλά στη ζωή!