Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Fri Dec 2016
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Αυτών των γιορτινών ημερών δεν είναι παρά η ευκαιρία που μας δίνουν να κάνουμε την ψυχή μας να μαλακώσει λίγο σε σχέση με τη ζωή που ζούμε και όλα όσα περνάμε.
Κι αυτή είναι η ευκαιρία, η αληθινή χρυσή ευκαιρία που δίνουν τα Χριστούγεννα σε κάθε άνθρωπο. Πιστεύει δεν πιστεύει.
Δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει όλα τα καλά του κόσμου στη διάθεση του και αν κάποιος άλλος δεν έχει τίποτα.
Γιατί η χρυσή ευκαιρία δίνεται και στους δυο τους
Στον μεν πρώτο να εκτιμήσει, να ευγνωμονήσει, να μοιραστεί και να χαρίσει λίγο από αυτό που βρίσκεται σε επάρκεια μέσα ή έξω του.
Στον δε δεύτερο, να αγκαλιάσει την καρδιά και την ψυχή του, να τις προστατέψει από τον πόνο και το κρύο. Να αναζητήσει καταφύγιο, μέσα ή έξω του. Με κάθε τρόπο. Να μη μείνει ακίνητος και βουλιαγμένος στη θλίψη, την απομόνωση και τη μοναξιά.
Η αληθινή χρυσή ευκαιρία που μας δίνουν αυτές οι ημέρες είναι να αγκαλιάσουμε εκείνο το μικρό παιδί που κρύβεται μέσα μας και να του δώσουμε το χρόνο και το χώρο για να μας μιλήσει.
Να το ακούσουμε, να το φροντίσουμε και να του υποσχεθούμε ότι θα είμαστε συνέχεια κοντά του για να του παρέχουμε την αγάπη, τη στοργή και τη φροντίδα που είχε ανάγκη κάθε φορά που η μαγεία των Χριστουγέννων ήταν διάσπαρτη.
Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, το μικρό παιδί μέσα μας προσπαθεί συνέχεια να μας κάνει να το ακούσουμε.  Γιατί κανένας δεν μπορεί να αποφύγει ή να κρυφτεί από εκείνο που δεν δύει ποτέ.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Όσο πιο γρήγορα το κατορθώσουμε, τόσο πιο γρήγορα τα αληθινά Χριστούγεννα θα φωτίσουν τη ζωή μας.
Γιατί μόνον έτσι, θα καταφέρουμε να γίνουμε περισσότερο ανοιχτοί στις φωνές των άλλων μικρών παιδιών που κρύβονται μέσα στον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Γιατί μόνον τότε η ζεστασιά μιας ψυχής που κάποτε ζούσε στο κρύο θα μπορέσει να ζεστάνει και άλλες κρύες ψυχές και το θαύμα να ολοκληρωθεί.