ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ

Sun Dec 2016
ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ
Η αληθινή μεγαλοπρέπεια του ταξιδιού σου σ’ αυτή τη ζωή βρίσκεται σ’ αυτά που θ’ αφήσεις πίσω σου.  Εσύ διαλέγεις.
Θα αφήσεις πίσω σου γκρίζες καρδιές ή ψυχές που θα χαμογελούν για πάντα στη δική σου θύμηση;
Γι’ αυτό να θυμάσαι ότι αν θέλεις να είσαι χρήσιμος στους άλλους ανθρώπους, αυτό  που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι χρήσιμος πρώτα στον εαυτό σου!
 
Και για να τα κάνεις αυτά με τη σωστή σειρά τους,   διάβασε αυτό το όμορφο κείμενο που ανακάλυψα και στο αφιερώνω:
 
«Πολλές φορές νοιώθω όπως ένα μολύβι!
 
Γιατί όπως πολλά μολύβια, έχω ενσωματωμένη γόμα. Μπορώ να διορθώσω τα λάθη μου.  Δεν μπορώ να αλλάξω το παρελθόν αλλά μπορώ να το διορθώσω κάποιες φορές. Δεν μπορώ να διαγράψω την ιστορία αλλά μπορώ να διαγράψω ένα μεγάλο μέρος της ενοχής και του θυμού μέσα από τη συγχώρηση.
 
Γιατί όπως πολλά μολύβια, λειτουργώ καλύτερα όταν «ακονίζομαι». Γιατί το μυαλό και οι δεξιότητες μου θαμπώνουν αν δεν ακονιστούν για λίγο καιρό. Χρειάζεται να μη με ρίχνουν οι δυσκολίες της ζωής αλλά να με κάνουν να γίνομαι ένας άνθρωπος περισσότερο ικανός και δημιουργικός. Το ακόνισμα που μου προσφέρουν οι δύσκολοι καιροί πονάει κάποιες φορές, αλλά ξέρω ότι με κάνει καλύτερο άνθρωπο.
 
Τα μολύβια λειτουργούν καλύτερα όταν τα κρατάει ένα επιδέξιο χέρι. Έτσι κι’ εγώ καταφέρνω ακόμα καλύτερα πράγματα με λίγη βοήθεια και καθοδήγηση. Γιατί με τη βοήθεια και τη συνεργασία κι’ άλλων ανθρώπων κατορθώνω περισσότερα πράγματα απ΄όσα αν ήμουν τελείως μόνος.
 
Γιατί όπως όλα τα μολύβια, αφήνω το σημάδι μου όπου είναι δυνατόν. Καθημερινά μου δίνονται ευκαιρίες να αφήνω πίσω μου κάτι καλό. Αυτό σημαίνει να αφήνω τα σημάδια μου. Μπορεί να είναι κάτι μικρό στη ζωή κάποιων ανθρώπων ή κάτι μεγαλύτερο σε κάποιους άλλους. Αλλά αγαπώ τους ανθρώπους. Σε κάθε δυνατή ευκαιρία αφήνω τα δικά μου σημάδια.
 
Γιατί όπως σε όλα τα μολύβια, αυτό που μετράει είναι το περιεχόμενό τους. Ένα μολύβι χωρίς περιεχόμενο είναι άχρηστο. Ένα κίτρινο μολύβι δεν γράφει τόσο δυνατά όσο ένα μαύρο ή κόκκινο. Αυτό που έχει σημασία είναι το περιεχόμενο. Η εξωτερική μου εμφάνιση μετράει λιγότερο απόσο νομίζω. Είτε έχει να κάνει με την κατανόηση, την ανοχή, την αγάπη, την πικρία, την ειρήνη, την αβεβαιότητα, την ευγένεια, την ελπίδα, την απόγνωση, το κουράγιο ή το φόβο, αυτό που μετράει είναι το περιεχόμενο.
 
Το μολύβι δουλεύει καλύτερα επάνω σε χαρτί. Ποτέ δεν αφήνει σημάδι σε νερό ή σε καθρέφτη. Γι’ αυτό κι’ εγώ φροντίζω να γνωρίζω ποιες είναι οι δυνάμεις μου και ποιοι είναι οι περιορισμοί μου. Δεν μπορώ να τα κάνω όλα τέλεια, αλλά δεν πειράζει. Υπάρχει ακόμα πολύ καλό που χρειάζεται να γίνει μέσα από εκείνα που εγώ κάνω καλά.
 
Και τέλος, όπως ένα μολύβι, ο μεγαλύτερος σκοπός μου επάνω στη γη συνοψίζεται σε τρεις  λέξεις :
 
Να είμαι χρήσιμος.
 
Όταν καταλήξω σπασμένος για να με κρατήσει κάποιος στο χέρι του, όταν έχω φθαρεί, όταν δεν έχω τίποτε άλλο να συνεισφέρω, τότε θα ξέρω ότι η ζωή μου κοντεύει να τελειώσει.
 
Αλλά μέχρι τότε, η δουλειά μου είναι να είμαι χρήσιμος».
 
Steve Goodier, www.LifeSupportSystem.com