Πότε ο εγωισμός είναι κακό πράγμα στις πωλήσεις!

Sat Oct 2016
Δεν μιλώ για την «εγωιστική ορμή» που καλό είναι να υπάρχει σε κάθε επαγγελματία και που έχει να κάνει με την προδιάθεση για επίτευξη στόχων, μέσα από συστηματική και σκληρή δουλειά.
Μιλώ για εκείνη τη μορφή του εγωισμού που σε κάνει να εστιαστείς απόλυτα στον εαυτό σου και να επιδιώκεις τη μέγιστη αυτό-προστασία σου σε συνθήκες όπου η έκθεση στο καινούργιο και η ικανότητα να διεκδικείς είναι απαραίτητες.
Αυτή η μορφή εγωισμού είναι ιδιαίτερα επιζήμια για κάποιον που ασχολείται με τις πωλήσεις.
Γιατί σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι σημαντικότερος από κάποια πράγματα.
Και αν νομίζεις ότι είσαι ανώτερος ή σημαντικότερος από κάποια πράγματα που θεωρείς υποδεέστερα και κατώτερά σου, τότε τι κάνεις αν χρειαστεί να τα αντιμετωπίσεις;
Τα αποφεύγεις!
Κι εδώ είναι το δράμα. Το αληθινό δράμα.
Γιατί ο άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από το φόβο της απόρριψης, κάθε φορά που χρειάζεται να τον αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο, του γυρνάει την πλάτη.
Φεύγει από κοντά του, αντί να τον κοιτάξει κατάματα και να τα βάλει μαζί του.
Το δεύτερο μέρος του "δράματος" είναι ότι ο εγωιστής, αγαπάει τόσο πολύ την άνεση και τη βολή του, ώστε βάζει σε δεύτερη μοίρα τους αγαπημένους τους και τις ανάγκες τους.
Γιατί αν τους αγαπούσε περισσότερο από τον εαυτό του, τότε δεν θα δίσταζε να αντιμετωπίσει καθημερινά και να νικάει το φόβο της απόρριψης από όλους εκείνους στους οποίους προτείνει συνεργασία.
Αλλά το δράμα δεν τελειώνει εδώ.
Γιατί ο εγωιστής ξεχνά και το σπουδαιότερο από τα μαθήματα που έχει να προσφέρει το επάγγελμα των πωλήσεων.
Κι αυτό είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ειλικρινείς, τις τίμιες και σωστές πωλήσεις δεν το έχει εκείνος που προτείνει αλλά αυτός που απορρίπτει!
Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους ότι ο εγωισμός και η επιτυχία στο επάγγελμα των πωλήσεων δεν περπατούν μαζί!
Στις επιτυχίες σας!
post_selfish